Byta lås Solna

Att byta lås är enkelt för oss på Låssmed Solna och något som kan göras av flera olika anledningar. Faktum är att just lås ofta ignoreras eller glöms bort när människor flyttar eller har bott länge i ett hus eller en lägenhet. Många renoverar och dekorerar om i sina hem men tänker inte alltid på att även lås behöver förnyelse då och då.

Så när är det bäst att byta lås? Svaret är att det finns ett antal tillfällen då låsbyte är nära nog ett måste. Det mest uppenbara tillfället är kanske när du flyttar in i ett nytt hem, men det finns också flera andra situationer då vi rekommenderar att du gör ett låsbyte. Efter många år av erfarenhet har vi samlat en lista på de tillfällen då vi på Låssmed Solna absolut tycker att det är dags att byta ut ditt gamla lås!

Byt lås vid flytten

Den vanligaste anledningen till att byta lås är att du har flyttat in i ett nytt hem. Du vet inte vem som har tillgång till det gamla låset och vill ha full kontroll över vem som ska kunna komma och gå. Byt gärna ut låset så fort som möjligt då det kommer att ge dig en trygghetskänsla med en gång. Att flytta in i en ny bostad är nog så spännande men kan ofta kännas lite nervöst och oroligt och genom att byta lås har du åtminstone ett säkert hem.

Vid inbrott

Tyvärr så är tjuven framme ibland och det är riktigt jobbigt för den som råkar ut för ett inbrott. Det handlar inte enbart om förlorade ägodelar eller pengar, utan också om att ditt personliga utrymme har blivit invaderat. Ett brott av det här slaget ger många en känsla av osäkerhet och att hemmet har blivit besudlat. Det första du bör göra efter ett inbrott är att byta lås! Med det får du tillbaka lite av din trygghetskänsla och känner att tjuven inte kan komma in igen. Det spelar ingen roll om inbrottet har skett via ytterdörren eller ett fönster – om en tjuv har kommit in i ditt hem kan det vara så olyckligt att denne också snott eller gjort ett avtryck av en reservnyckel. Byt lås för att få sinneslugn och säkerhet!

Tappat nyckeln

För att ingen ovälkommen gäst ska komma in i ditt hem är det viktigt att du inte har namn och adress på din nyckelknippa. Även om du inte har det så kan dock en främling veta var du bor. Råkar det vara så olyckligt att han eller hon ser att du tappar din nyckel kan de ta tillfället i akt. Om du har förlorat din nyckel så bör du alltid byta lås efter att vi har hjälpt dig komma in för att vara på den säkra sidan.Vid utflytt

Alla relationer slutar inte lyckligt! Om din partner eller inneboende flyttar ut så är det viktigt att de inte längre har tillgång till ditt hem och då är ett låsbyte det smartaste du kan göra. Även om personen ifråga har återlämnat sin nyckel så kan det vara klokt, särskilt om uppbrottet skett på otrevliga premisser. För att vara säker på att det inte finns någon kopia därute är det bäst att byta lås så fort personen flyttat ifrån ditt hem.

Byt kvalitet på låset

Om låset är gammalt eller av en undermålig modell så är det en klok idé att byta ut det mot en nyare och säkrare version. Det finns också lås som förvisso är kvalitativa men som kanske upplevs som lite tröga och svåranvändbara och då är det lika bra att byta ut dem. Byt ut låset för att komma in i ditt hem smidigt och enkelt.